Wie ben ik ?

 

Mijn naam is Anita van den Berg. Ik ben geboren en opgegroeid in Apeldoorn in een gezin met 4 kinderen. Mijn jongste broer en zus hebben een verstandelijke beperking. Mijn broer is autistisch en mijn zus heeft Down syndroom. Als kind al wilde ik wat bereiken met autistische kinderen. Ik wilde achterhalen hoe je ze echt vooruit kunt helpen.

 

Na in 1994 mijn atheneum diploma te hebben behaald, ben ik gaan studeren in Zwolle. Hier heb ik in 1998 mijn H.B.O. - diploma behaald als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Vanaf die tijd ben ik 2 jaar werkzaam geweest als begeleider van gehandicapten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Hierna heb ik de overstap gemaakt naar kinderen/jongeren met een meervoudige complexe handicap in de dagbesteding. Hier ben ik tot op heden nog steeds werkzaam, op dagcentrum De Baskuul in Apeldoorn.

 

Mijn voldoening kon ik niet halen uit het begeleiden van autisten in hun dagelijks leven. Toen ik las over de BSM was ik meteen enthousiast. Dit was een kans om echt wat te kunnen 'bereiken' met o.a. autisten. In 2002 ben ik met de opleiding begonnen, in 2005 heb ik mijn diploma behaald. Tijdens de opleiding leerde ik eindelijk wat ik wilde weten en niet alleen over autisme.

 

Tijdens de opleiding wordt met name les gegeven in de anatomie van ons lichaam, fysiologie, neurologie, neuro-anatomie (van het brein), embryologie, het visuele en auditieve systeem, het centrale en autonome zenuwstelsel, de ontwikkelingsfasen, vitamines, mineralenleer en gezonde voeding. Hoe werkt ons brein, wat hebben onze hersenen nodig aan essentiele voedingsstoffen, hoe werken onze organen en hoe staan zij in relatie met ons totale lichaam?

 

Sinds 2007 heb ik een praktijk aan huis voor BSM- de Jong therapie. Het is heel prettig om vanuit huis te kunnen werken. Zo kan ik mijn eigen tijd indelen en dit goed combineren met mijn gezin.

 

 

Uw B.S.M.-de Jong® therapeute - Anita van den Berg